A szemeteszsák és a költözés

A szemeteszsák és a költözés

 

A költözés során két különböző vastagságú és nagyságú zsákra lesz szükséged.

A vékony szemeteszsák és a költözés

Az egyik a klasszikus szemeteszsák, amit a mindennapokban is használsz. Ez a zsák méretben kisebb és vékonyabb. Ezért nagyon oda kell figyelned, hogy mit teszel bele. Arra is figyelj, hogy a vékony zsák könnyebben szakad. Így, ha úgy döntesz, hogy ebbe is teszel valamit, akkor figyelj arra, hogy mozgatásnál nagyon gyorsan kiszakad és kiesik belőle minden.

Ebbe is jöhetnek azok az apróságok, amiket szeretnél egy kicsit elkülöníteni. Pl. a piperés dolgokat tedd először egy ilyen zsákba és úgy tedd be mondjuk az utazóba. Így elkerülhető a baj, ha véletlenül mégis valamelyik flakon megsérül.

Igen, a költözés során ebbe gyűjtheted a szemetet. J Ez a rendeltetés szerű használata.

Viszont takarásra nagyon jó. Ha az időjárás nem kedvez, és látod előre, hogy esni fog az eső, amikor költözöl, akkor érdemes ezzel a vékony szemeteszsákkal letakarni a dobozok, kosarak, erős szatyrok tetejét, hogy ne ázzon el a holmid a költözés során.

Aztán még nagyon jó hasznát veszed, ha ráhúzod a vállfás ruháidra. Így, csak annyit kell tenned, hogy kiemeled a vállfákat a szekrényből. Majd összefogsz 3-4 vállfát és rázúzod a szemeteszsákot. Nem baj, ha rövid, ha úgy tudod szállítani, hogy ne legyen koszos a költözés során. Ez a megoldás azért jó, mert így a költözés után csak vissza kell akasztani a szekrénybe. Ez nagyon felgyorsítja a kipakolás folyamatát.

 

ruha

 

A vékony szemeteszsákot így használhatod a költözés során:

  • piperék összecsomagolására (vagyis elkülönítésére)
  • apróságok elkülönítésére
  • szemétgyűjtőnek
  • takarásra, rossz idő esetén
  • vállfás ruhák szállítására

 

A vastag szemeteszsák és a költözés

A vastag szemeteszsákot én csak „hullazsáknak” hívom. J Olyan nagy és fekete. J Jó, tudom, hogy vastag zsák nem csak fekete színben létezik, azóta már találkoztam többféle színben. De először feketével találkoztam, így azóta „hullazsáknak” hívom. Mivel ez a szemeteszsák már masszív és erős, ezért nyugodtan használhatod különálló egységként. Vagyis ezt már tudod mozgatni a költözés során. Nehezebben szakad ki, és lehet bele pakolni.

 

 

Ruhák a fekete zsákban

 

 

 

Milyen dolgokat érdemes beletenni a költözés során?

Csakis olyan tárgyakat, holmikat, aminek nincs éles éle. Mert az éles él könnyen kiszakíthatja.

Ezekbe a zsákokban pakolhatod be a ruhásszekrényedet. De, beleheted a párnát, paplant, kabátot, törölközőt, konyharuhát. Bármit tehetsz bele, aminek nincs éles éle.

Viszont egy dologra oda kell figyelned. Nem szabad teljesen telepakolni. Azért nem szabad, mert egyrészt nem tudod majd összefogni a tetején, másrészt a ruháknak is van súlya, így nagyon nehézzé válik. Inkább legyen két ¾-es zsákod, mint egy teljesen tele. Miért? Mert most ugyan arra gondolsz, hogy így annyival többször kell fordulni és ez időben hátráltatni fog. De arra is gondolj, hogy ha teljesen tele van, akkor nincs fogási lehetőség, vagyis csak nagyon nehezen tudod megfogni. Másrészt a zsák nagyon nehéz lesz, és így sokkal több időt vesz igénybe mozgatni az egy nagy zsákot, mint a két kisebbet.

Van egy harmadik ok is, amiért inkább a kisebb mennyiséget részesítem előnyben. Ez pedig az, hogy ha nagyon tele van a zsák, akkor feszül. Ha feszül, akkor elkezd nyúlni és egyre vékonyabb lesz a zsák fala egy adott pontot. Ha a zsák fala túlságosan elvékonyodik, akkor elszakad. Legjobb esetben észreveszed és megállsz. És ha ez a szakadás úgy történik, hogy észre sem veszed? Akkor azonnal meg kell állnod, és kerítened kell valamilyen más tárolót, amibe át tudod pakolni. Másrészt a kipotyogott dolgokat meg kell keresned. És ekkor már rengeteg időt veszítettél. Még mindig úgy gondolod, hogy megéri nyakig telepakolni?

 

A vastag szemeteszsákot így használhatod a költözés során:

  • ruhák költöztetésére
  • ágynemű: párna, paplan költöztetésére
  • törölközők, konyharuhák költöztetésére
  • kabátok költöztetésére
  • női táskák költöztetésére

De ne feledd! A vastag szemeteszsákot maximum ¾-ig pakold.

Valamit kifelejtettem? Mivel tudnád még kiegészíteni?

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .