Akciók a garázsvásáron

Akciók a garázsvásáron

A garázsvásár sikerességét az árak adják. Ezt már a „Hogyan legyenek csábító áraid a garázsvásáron?” bejegyzésben megtárgyaltuk. Viszont mi a helyzet a készlettel? Egy garázsvásárt azért hoztál létre, hogy a felhalmozott dolgaid eladd. Ez az elsődleges célja a vásárnak. A másodlagos cél a pénz. Hogy tudod megcsinálni, hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jól lakjon? Ezt a gubancot szeretném most kibogozni veled együtt.

 

Mikor legyenek az akciók, ha a készletet akarod kiseperni, de bevételed is legyen a garázsvásáron?

A garázsvásározás egy egynapos esemény, amit maximum évente egyszer rendezel meg. Vagyis az a feladatod, hogy azon a napon a készleted legnagyobb része elfogyjon.
Van egy bonyolult és egy egyszerű tippem számodra, hogy készletkisöprésed legyen. Melyikkel kezdjem?

Ha nem gond, akkor a bonyolult megoldással kezdem. A bonyolult megoldás a sávos akciózás.
Na, ettől, most tuti, hogy dobtál egy hátast. De nyugi. Elmagyarázom.
Kezdjük először a „sávos” szóval. Ez azt jelenti, hogy bizonyos időponthoz kötve folyamatosan csökkented az árakat.
Uhh, ez most még bonyolultabb lett. 😀 Jöjjön egy példa.
Mondjuk reggel 8-kor nyitottad meg a kapukat. Ekkor az áraid 100%-ak. Vagyis ezek a kiindulási áraid. Már dél van és azt látod, hogy még mindig van mit árulni. Ekkor jön az első akciód. Azt mondod, hogy 12-től minden 25%-kal olcsóbb. Vagyis csökkentetted az áraidat 25%-kal. Majd két órával később megint csökkented az áraidat, így az eredeti 100%-hoz képest már 50%-os az akció. Tegyük fel, hogy a garázsvásár kapuját délután négykor zárod. Az utolsó fél órára lecsökkented az árakat 90%-kal. Vagyis az eredeti ár (100%-os ár) 10%-ért lehet vásárolni.

Az árazás cikkben azt tanácsoltam neked, hogy a cipők egységes ára 500 forint legyen. Most megmutatom, hogy hogyan működik a sávos akciózás a cipőknél:

Kezdeti ár: 500 forint
8:00 – 11:59 –> 500 forint (100% a kezdeti ár)
12:00 – 13:59 –>  375 forint (25%-kal csökkentett ár)
14:00 – 15:30 –> 250 forint (50%-kal csökkentett ár)
15:30 – 16:00 –> 50 forint (90%-kal csökkentett ár)

 

Ha szereted a számokat és játékot, akkor a sávos akciózást ajánlom neked. Ha viszont úgy érzed, hogy ez a megoldás túl macerás és időigényes és nem akarsz még erre is figyelni, akkor neked a könnyű megoldást javaslom. Könnyű megoldásnak számít az egyszeri akciózás a garázsvásáron. Ilyenkor déltől (12-től) mindent 50%-kal olcsóbban adsz. Vagyis, ha újra a cipős példánál maradva, akkor minden cipő (persze a megmaradt) 250 forintba kerül.

 

Teljesen mindegy, hogy melyik akciózást választod a garázsvásárra, viszont azt ne felejtsd el, hogy az általad választott megoldás a plakátokon is szerepeljen. Tájékoztatnod kell a leendő vásárlóidat, hogy bizony lesz nálad akció is. 😉

 

Jó szórakozást és Élvezetes vásározást kívánok!

Üdv,
Kriszti

 

garazsvasar_tervezo_

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .