Albérlet keresés Gerilla módra

Albérlet keresés Gerilla módra

Most őszintén, hányszor kerültél már abba a helyzetbe, hogy kifogytál minden ötletből. Egyszerűen végigböngézted már az összes portált. Felkerestél néhány (vagy akár több) ingatlanközvetítő irodát, de a megoldás nem jött. Nem jött szembe az az albérlet vagy eladó ház, amit szerettél volna.

Szerinted melyik jellemző most az albérletekre: egyre kevesebb vagy egyre több van belőlük? Szerintem, egyik oldalról egyre több van belőlük, aminek én személy szerint örülök, viszont a minőségiből egyre kevesebb. Én úgy érzem, hogy még mindig az a trend, hogy jó lesz az a lakás a “nagymama bútoraival”. Ha pedig normálisan berendezik, akkor abból “airbnb” lakás lesz. Vagyis nem marad normális albérlet, és abból a kevésből kell “válogatni”. És mit csináljunk az igényeinkkel?

 

1. lépés: Határozd meg az igényeidet!

A gerilla albérletkeresés első állomása az igények megtalálása magadban. Keresd meg őket. Gondolkozz el rajta, hogy te milyen otthonban érzed jól magad.

  • Mekkora legyen a mérete?
  • Egybe vagy külön legyen a konyha a nappalival?
  • Legyen benne dolgozószoba?
  • Hány “alvós” szoba legyen.
  • Kivel fogsz ott lakni: egyedül, barátnőkkel, barátoddal vagy a kis családoddal?
  • Melyik környéken legyen: közel a te munkahelyedhez, belváros, jó tömegközlekedéssel, külváros (mert van autód)?

Ezeket írd össze! Ha egyedül költözöl, akkor csak magaddal. De ha lesz társaságod is az albérletben, akkor együtt alakítsátok ki az igényeket.

 

Ezt a szórólapot kaptam néhány hete….

 

2. lépés: Tudasd a környékkel!

Ha már összeírtad az igényeidet, akkor készíts belőle egy szórólapot. Amint fent is láthatod, nem nagy méretű. De minden információt tartalmaz, amit ő a párjával keres.

A szórólapon szerepel a lakás mérete, és a bérleti díj. Továbbá azt is odaírták, hogy mikor tudnának költözni.

A lap alján pedig feltűntették az email címet és a telefonszámot.

 

 

Ha már tudod a környéket, hogy hova szeretnél költözni (és ez lehet több féle környék), akkor készíthetsz magadnak is egy ilyen szórólapot. Ezzel az akcióddal hamarabb szerzel tudomást leendő albérletről, mint ahogy kikerülne a portálokra. Hisz, ha a tulajdonos kap egy ilyen “levelet”, és tudja, hogy a közeljövőben a bérlői el fognak költözni, akkor biztos, hogy felkeresi őket. És már azelőtt meg tud egyezni az új bérlőkkel, hogy a régiek kiköltöztek volna. Így a lakás sose kerül ki a “piacra”.

 

 

Neked milyen tipped van még? Megosztanád velünk komment formájában?

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .