Hogyan legyenek csábító áraid a garázsvásáron?

Hogyan legyenek csábító áraid a garázsvásáron?

A költözési folyamat egyik része lehet egy garázsszervezés. Ennek több pozitív hatása is van a költözésre. Egyrészt megszabadulsz olyan dolgoktól, amire nincs szükséged. Másrészt lesz egy kis bevételed, amit a költözési kerethez tudsz csapni.
Viszont a sikeres garázsvásárnak vannak aranyszabályai. Az egyik ilyen aranyszabály, hogy az árak csábítóak legyenek. Ha a szórólapokon látni fogják, hogy milyen jó áraid vannak, akkor többen fognak eljönni. Így nagyobb eséllyel tudsz mindent eladni, amit elterveztél.

Csábító árak a garázsvásáron

 

Árazás szerint a garázsvásárra kijelölt dolgaidat 3 csoportra oszd szét: új – használt – agyon használt.

Az „új” csoportba fog kerülni minden, ami tényleg új nem újszerű. Vagyis látható a csomagolásán, hogy még sose volt használva. Ez lehet bármi: játék, ruha, ágynemű, bútor, pohárkészlet.

Az „agyon használt” csoportba fog kerülni az, ami már nagyon megviselt, viszont használható.

A „használt” csoportba kerül minden, ami az előző két csoportba nem tartozik bele. KIVÉTEL: Ha eltörött vagy hiányzik egy darabja, akkor egyszerűen dobd el. Senki se fogja megvenni a szemetedet! Csak is olyan termékeket tegyél be a garázsvásárba, aminek van értéke.

 

 

Árazási aranyszabály

 

1. csoport: Új – Ha még mindig a csomagolásban van és/ vagy látható rajta, hogy sose volt használva, akkor az eredeti ár 50%-t kérheted.

 

2. csoport: Használt dolgaid – itt egy kicsit összetettebb az árazás.

  • Ruhák: 500 forint/darab (Igen, az összes. Miért, mert így nem kell külön címkét készíteni.)
  • Törölközők: 200 – 500 forint között. Mérettől függően.
  • Takaró, pléd: 500 – 1500 forint/darab.
  • Konyhai felszerelés (pohár, tányér): 200-500 forint.
  • Lakberendezési tárgyak (bútorok kivételével): nagyságtól függ, de max 1000 forint.
  • Cipők: 500 forint
  • Játékok: az eredeti ár 10%-a.
  • Bútorok: az eredeti ár 10-20%-a.

 

3. csoport: Agyon használt – talán ez a legnehezebb kategória. Mert néha nagyon nehéz eldönteni, hogy mi az, amiért már nem „illik” pénzt kérni, viszont kidobni kár. Ezt neked kell eldönteni. Az viszont tény, hogy a garázsvásár értékét növeli, ha lesznek olyan dolgok, amik ingyen elvihetők. Amire azt mondod, hogy ez már agyonhasznált, de még jó lehet valakinek, akkor ez mehet az ingyen elvihető dolgok közzé.

Miután elolvastad az árazási aranyszabályt, akkor biztos, hogy az első gondolataid között van, hogy ezek az árak nagyon alacsonyak. Hisz ha belegondolsz, hogy mennyi munkád van benne, hogy összehozz egy vásárt, akkor nincs arányban a befektetett munka a pénzzel, amit keresel. Igen, teljes mértékben megértem a felháborodásodat. Viszont a garázsvásár sose volt egy „jövedelmező” állás. Ezt az egész dolgot fogd fel úgy, mint egy nagy bulit. Hisz, megismerkedsz néhány olyan szomszéddal, akivel még sose találkoztál. És jó érzéssel fog eltölteni, hogy szerveztél egy programot a közösséged részére.

A garázsvásárt nem kell évente megismételni, elég 3 évente. Így nem tesz rád nagy terhet. Viszont, ha 3 évente megismétled, akkor biztos, hogy mindig friss és naprakész lesz az otthonod. Mivel 3 évente megszabadulsz minden olyan tárgytól, amire már nincs szükséged.

 

Jó buli a garázsvásár szervezés, viszont tisztába kell lenni a ráfordított idő mennyiségével.

 

Jó szórakozást és Élvezetes vásározást kívánok!

Üdv,
Kriszti

 

garazsvasar_tervezo_

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .