Hogyan őrizd meg a hidegvéredet, ha a költöztető hibázik?

Hogyan őrizd meg a hidegvéredet, ha a költöztető hibázik?

Néhány napja osztottam meg ezt a videót a Stresszmentes Költözés Facebook oldalán. Először vicces videónak szántam, aztán elgondolkodtam.  Biztos, hogy ez olyan vicces? Hát, nem! És ekkor határoztam el, hogy megírom hozzá az esettanulmányt.

Először azt kérem tőled, hogy nézd meg a videót. Fontos, hogy te is értsd, hogy miről van szó. Nem hosszú…

 

 

Milyen érzések vannak benned? Ha még nem költöztél, akkor is át tudod érezni, hogy milyen lehet ez az egész.

Az első érzés, amit érzel ilyenkor az a harag. Nem érted, hogy hogy lehetett ilyen béna a költöztető, hogy elfelejtette lehúzni a furgon hátsó ajtaját.

 

Jogos-e, ha ingerülten reagálsz a költöztető hibájára?

Igen is, meg nem is.

Képzeld el, hogy ez a történet veled történik meg. Te ülsz a kocsiban, és látod, hogy a költöztető elindul…viszont elfelejtette letakarni/lehúzni a hátsó ajtót és az első kanyarban potyognak ki a cuccaid a teherautóból. Dudálsz, villogsz hogy szólj, de hiába, a baj megtörtént. Lehet, hogy abban a dobozban voltak a törékeny dolgaid. És ott abban a pillanatban elszakad a cérna és kijön az utóbbi időszak összes feszültsége belőled és ezt levezeted a költöztetőn. Hisz, ő tehet mindenért…. gondolnád. De hidd el, hogy nem. A költözés időszaka nem egy nyugodt időszak, és ha túl sok olyan dolog ér, akkor feszült leszel.

 

A költözés időszaka elég feszített tempójú. Így elég nehéz megőrizni a hidegvéredet. És tudom, hogy ilyenkor elég egy apró rossz mozdulat és kiborulsz. Viszont, ha ingerülten reagálsz, akkor nem csak te leszel ideges, de a környezetedre is ráragasztod. Megéri, hogy mindenki idegbajos lesz körülötted?

Bármilyen hibát követ el a költöztető, beszéld meg vele, de ne ingerülten.

Hívd fel a költöztető figyelmét, hogy most hibázott, és kérj tőle kártérítést.

 

Hibázhat-e a költöztető?

Persze, hogy hibázhat. Emberek vagyunk és nem gépek. Biztos vagyok benne, hogy igyekszik, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, viszont néha hiba csúszhat a gépezetbe. Szerintem, Te is néha hibázol. 😉

Ha a videóban lévő helyzetet vizsgáljuk meg közelebbről, akkor nézzük meg, hogy miért felejthette el lehúzni a furgon hátsó ajtaját. Szörnyű idő van, nagyon heves esőzéssel. Ilyenkor még a költöztetők is “kedvetlenek”. Csökken a koncentráció. Az is lehet, hogy késésben volt, így sietnie kellett. De lehet még 100 másik oka ennek.

Nem fogom a költöztető pártját, de azt akarom, hogy előtted mindig világos kép legyen. Mindig meg kell vizsgálni az érem mindkét oldalát.

 

Konklúzió

Lehetsz mérges a költöztetőre, ha hibázik. De ne öntsön el a méreg, ha ilyen helyzet adódik. Ne húzd fel magad és ne reagálj ingerülten. Hidd el, hogy ezzel csak magadnak ártasz.  A költözető is hibázhat, ahogy te is. Ha egyértelmű, hogy a költöztető hibázott, akkor kérj kártérítést.

A te dolgaidról van szó. Neked kell odafigyelned mindenre. Igen, akár még erre is. Nagyon kevés olyan személyiség van, akinek ugyanolyan fontos a másik dolga, mint a sajátja. Ugyanúgy vigyázik rá, és megóvja. Míg vannak olyan egyének, akik még a saját dolgaikkal sem körültekintőek, így tőlük ne várd el, hogy egy “idegen” dolga fontos legyen.

 

Mai mottó:

Bízz a költöztetődben, de légy körültekintő!

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has 2 Comments

  1. Janka

    Többször költöztünk már és ez sosem volt egyszerű. Legutóbb a catholding.hu intézte a teljes dolgot. Rengeteg időt és fejfájást spóroltak nekünk. Szívből ajánlom mindenkinek a csapatot.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .