Így védekezz a tolvajok ellen a garázsvásáron!

Így védekezz a tolvajok ellen a garázsvásáron!

Ma egy nagyon fontos tényről szeretnék neked mesélni. Igen, jól olvastad a címet. Védekezned kell a tolvajok ellen. Bármennyire szomorú, sajnos minden közösségben vannak tolvajok. Ha szerencséd van, akkor a Te rendezvényeden nem lesznek ott. Viszont a „szerencsére”, mint bizonyosságra nem tudsz alapozni. Ezért a szervezés során figyelembe kell venned azt a tényt, hogy a tolvajok is meglátogatják a garázsvásárodat.

 

Az első szabály

Fogadd el a tényt, hogy lehetnek tolvajok. Az elfogadással felkészülsz a váratlan helyzetre. Így nem fogsz majd teljesen leblokkolni, amikor cselekedned kell. Továbbá, ahogy elfogadod a tényt, hogy tolvajok is lehetnek a garázsvásárodon, azzal előkészíted az elmédet, hogy éber maradjon a vásár során. Sőt, ha lesznek segítőid, akkor ezt a dolgot velük is oszd meg. Így több szem többet lát alapon, nagyobb valószínűséggel nem történik majd baj.

 

A második szabály

A garázsvásár asztalai egy U alakot formáljanak. Az U alak egyik végében legyenek az „ingyen elvihető” dolgok, míg a másik végén a fizetés. A fizetés asztal mellett legyen közvetlenül a nagy értékű tárgyak. Így folyamatosan szemmel tudod tartani a nagyobb értékű dolgaidat. Magas lopás veszélynek főleg az elektronikai tárgyak vannak kitéve.

 

A harmadik szabály

A garázsvásár kezdete előtt keresd ki a települési rendőrség telefonszámát és írd ki magadnak. Ez a telefonszám legyen mindig nálad. Így, ha megtörténik a baj, akkor azonnal tudsz cselekedni.

 

A negyedik szabály

A pénz mindig nálad legyen! Ezt a garázsvásárt Te szervezed, ezért a pénztáros is te vagy. Ha van rá lehetőséged, akkor szerezz be egy övtáskát és csatold a derekadra. A segítőid nem fognak „eladni”, hanem csak a nézelődők, vásárlók kérdéseire fognak majd felelni.

 

 

Ha még nem szerveztél garázsvásárt, akkor azért, ha már igen, akkor azért vedd figyelembe ezeket a szabályokat. Ezek apró lépések, amivel kikerülhető egy csalódás. Emlékszel még, hogy mi a jelmondatom:

“Tervezd meg, ami megtervezhető, és készülj fel a váratlanra.” – Okszimec Krisztina

Jelen esetben a lopás egy váratlan esemény. Elkerülni nem tudod, mert még nem létezik (vagy én nem tudok még róla) a lopás-gén detektor. 😀 Viszont felkészülni fel tudsz! Úgyhogy, hajrá!

 

Jó szórakozást és Élvezetes vásározást kívánok!

Üdv,
Kriszti

 

garazsvasar_tervezo_

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .