Költözési előkészületek – Tervezési idő

Költözési előkészületek – Tervezési idő

Emlékszel még, hogy az előző részben arról meséltem neked, hogy mennyire fontos időszak is ez. Ábrándozás és tervezés. Ennek az időszaknak van egy fontos célja, hogy elkészítsd a saját Költözési Naplódat. Bizony! A költözéses teendőket, minden gondolatot ebbe fogsz beleírni. Így minden egy helyen lesz. Nem kell majd mindent külön lapocskákra feljegyezned.


Emlékszel még az 5 lépésre?
1. Költözési Tervező letöltése és elolvasása
2. Tervezési idő betervezése
3. Költözés időpontjának kijelölése
4. Költözési időszak vázlatának elkészítése
5. Tervezési időben elkészíteni a saját Költözési Naplódat.

Ma a második feladattal fogsz megismerkedni. Tervezési idő betervezésével. Huhh, ez most biztos nagyon furán hangzik: tervezési időt betervezni…
Ez a tervezési idő konkrét időpont lesz. Ebben az időpontban fogod elkészíteni a saját Költözési Naplódat. Ezért nagyon fontos, hogy ezt már most be kell tervezni.
Nézzük, hogy mit kell figyelembe venned, amikor az időpontot tervezed be:

  • minimum 1-1,5 óra,
  • nyugis környezet,
  • 7-9 nap múlva (a mi naptól számítva).

Nézzük meg ezeket a kritériumokat egy kicsit részletesebben. Ha a költözés ténye még friss élmény, vagyis 1-2 napja tudod, hogy költözni fogsz, akkor szükséged van 7-9 napra, hogy feldolgozd az élményt. Ebben az időszakban nem csak passzív információ feldolgozás lesz, hanem kis lépésekben el fogsz jutni oda, hogy elkészíted a saját költözési Naplódat. Viszont nagy szükséged lesz a passzív információ feldolgozásra is. Szó szerint, meg kell emészteni. És az agyadnak is el kell indítania néhány új fogaskereket. De ez mind hasznos lesz.
Aztán ott van az a kritérium, hogy nyugis környezet. Igen, ez is nagyon fontos, hisz megfelelő koncentrációra van szükséged. Tervezni és gondolkodni nem lehet zajos környezetben, ahol bármikor bárki megzavarhat.
A harmadik kritérium, hogy minimum 1-1,5 óra legyen a Napló elkészítése. Meg kell teremtened magadnak az időt, hogy elmélyülten ne csak végig gondold, de meg is valósítsd a költözési időszakot.

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .