Költözési időszak vázlata

Költözési időszak vázlata

Nagy léptekkel haladunk a cél felé. És ezt én úgy élvezem! Úgy örülök neki, hogy a segítségedre lehetek. A bevezetőben átnéztük a költözési előkészület időszakát. Végignéztük, hogy a következő napokban milyen feladatok várnak rád. Persze, közben, letöltötted a Költözési Tervezőt, majd betervezted a tervezési időt, sőt már a költözésed időpontját is kijelölted. Ebből az időszakból már csak két feladat maradt: egy vázlat elkészítése és a végén a saját Költözési Naplód elkészítése.
Ma a vázlattal fogsz megismerkedni.


Mit jelent a költözési időszak vázlata?
Ezt a vázlatot már akkor elkezdet építeni, amikor a költözés időpontján gondolkodtál. Már ott is jöttek a kérdések, amire eddig nem is gondoltál. Ezt a vonalat fogom most tovább vinni. Most is kérdéseket fogok feltenni és neked válaszokat kell találnod.
Ez azért fontos, hogy abban az egy órában már csak azon kell majd gondolkodnod, hogy a teljes képet lásd magad előtt. Ezzel a vázlattal segíted magad, hogy hatékony légy, és biztos be tudd fejezni a Költözési Naplódat.
Most olyan fontos információkat, eseményeket, dátumokat kell összegyűjtened, ami a mai nap és a költözés időpontja között lesz. Ezek az események boríthatják a költözésed menetrendjét. Fontos, hogy minél hamarabb tudomást szerezz róla. Ha nem egyedül élsz, hanem pároddal, gyerekkel, akkor ezeket a kérdéseket nekik is tedd fel. Fontos, hogy amire tudsz, arra időben felkészülj.
Ebben a lépésben a következő kérdésekre kell megkeresned a válaszokat:

  • Mennyi időm van a költözésig?
  • Van-e valamilyen fontos időpont/alkalom/feladat, ami halaszhatatlan és oda kell figyelnem rá a költözési időszak alatt? (Ha családod van, akkor őket is kérdezd meg.)
  • Szükségem lesz-e szabadságra?
  • Hová költözöm (városon belül, országon belül, vagy külföldre)?

Ezek a kérdések csak iránymutatóak és gondolat ébresztőek. Fontos, hogy mindenképpen a saját életedre szabd. Biztos vagyok benne, hogy kimaradt valami a kérdések közül.
Az se lesz gond, ha csak később jut eszedbe valami, vagy akár menet közben szerezel tudomást egy fontos eseményről. Egy dologra figyelj oda, hogy, amint tudod az esemény időpontját, akkor tervezd be a költözési naplódba.

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .