Költözési tippek Bíró Anettól kisgyerekes anyukáknak
Bíró Anett - Naturmami

Költözési tippek Bíró Anettól kisgyerekes anyukáknak

A múlt héten vendégem volt egy interjú erejéig Bíró Anett, a naturmami.hu blog szerzője. Ha még nem olvastad az Anettal készített interjúmat, akkor most elolvashatod: Natúrmami receptje a stresszmentes költözéshez

Interjú készítés közben éreztem, hogy Anett a rutinos költöző tartogat még meglepetést számodra is. Összeszedte a gondolatait és összeállított neked egy szuper listát.

Sőt, ha szemfüles leszel olvasás közben, akkor megtalálod Anett titkát is.

 

Költözési tippek kisgyerekes anyukáknak Bíró Anett tollából

 

  1. Tervezz – visszafelé.Ha tudod a költözés pontos időpontját, akkor adott a keret. Más ütemet kíván 3 hónapos határidő, mint egy 4 hetes.
  2. Mielőbb szervezd le a költözés körülményeit!Ha költöztető céget fogadsz, akkor mielőbb egyeztesd az időpontot, hogy biztosan megfelelő legyen nekik is. Nézz utána cégeknek, olvass, kérj referenciákat róluk. Akár ismerősökől, akár interneten. Ha ismerősök, rokonok, barátok segítenek a költözésben, velük is mielőbb tisztázd az időpontot, hogy ők is biztosan szabadok legyenek, ráérjenek akkor.
  3. Készíts jegyzetet!Pontokban írd le, melyik héten, melyik nap hol szeretnél tartani a ház összepakolásában. Csinálhatod tematikusan, helyiségekként.
  4.  Lomtalaníts!Amit felesleges, ne cipeld magaddal. Amit itt nem használtál, ott sem fogod.
  5. Adományozz! A számodra már nem szükséges dolgokat -legyen az ruha, vagy használati tárgy – nem kell feltétlen kidobni, másnak még jó szolgálatot tehet.
  6. Szelektálj!A ritkán használt eszközöket és tárgyakat csomagold be először /pl. ha nyáron költözöl, a téli ruhákat dobozlhatod azonnal/. Hagy utoljára, az utolsó napokra a mindennapi használati tárgyakat. /tisztálkodószerek, néhány váltás ruha, stb./ Ezek elférnek egy utazótáskában, kisebb bőröndben is és elegendő az utolsó nap becsomagolni, vagy a költözés reggelén.
  7. Rendszerezz!Legyen külön “Konyha”, “Fürdőszoba”, “Gyerekszoba”, stb dobozok.
  8. Címkézz!Hogy könnyebb legyen a kipakolás és berendezkedés a költözés után. Címkézd fel azt is, ami TÖRÉKENY! A költöztetőknek is nagyon fontos tudni, mire figyeljenek különösen!
  9. Merj kérdezni! Ha költöztető cégre bízod az egészet, akkor bátran kérdezz tőlük! Milyen garanciákkal rendelkeznek kár esetén? Mi történik, ha eltörik, megsérül valamid. Hogyan lehet ezt érvényesíteni.
  10.   Ha kisgyermekkel költözöl, szervezd meg a gyermekfelügyeletet időben!

 

+1     Tarts néha pakolás közben egy kis szünetet és igyál egy finom, stresszűző kávét.
Nézd csak — > http://onlinekavezo.hu/

Ismételten köszönöm Anettnek, hogy ilyen hasznos tippeket osztott meg veled és velem.

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close Menu