Költözési tippek gyakran költözőknek

Költözési tippek gyakran költözőknek

Imádtam emlékeket gyűjteni. Amikor elmentem egy kirándulásra, akkor még a bolti blokkot is eltettem, nem beszélve az “igazi” emlékekről. Néha, amikor rám tört a nosztalgia, akkor elővettem és olyan jó volt…

Aztán elkezdődött a költözések időszaka. Először jött a középiskolai kollégium, aztán az albérletek. Most, így visszagondolva a kollégiumi költözés jelentette a legszűkebb teret. Ott még a könyveimnek is alig jutott hely, nem beszélve az emlékekről.

Sőt, amikor bőröndből kell élned hetekig, akkor sem a sok hely jut eszedbe.  🙂 Meg kellett tanulnom másképp emlékezni.

 

 

4 tipp gyakran költözőknek

 

1. tipp – Selejtezz!

Tarts rendszeres selejtezést. Gyakran hallom én is, hogy “…óóó, ezt még nem szabad kidobni, biztos jó lesz még valamire”. Nálad is ez a helyzet? Te is szereted eltenni a dolgokat, rosszabb időkre? Felejtsd el! Akkor is felejtsd el ezt a hozzáállást, ha nem költözöl gyakran.

 

2. tipp – Csak a fontos dolgokkal költözz!

Amire most nincs szükséged, arra később se lesz. Ajándékozd el a felesleges dolgokat.

 

koltozes es a dobozokKép forrása: ITT találod

 

 

3. tipp – Rendszerezz!

A költözés előtt rendszerezettnek kell lenned. Mit is jelent ez pontosan? A kipakolásnál nagyon fontos, hogy milyen volt a bepakolás. Ha következetesen pakoltál, akokr a kipakolás egyszerű és gyors lesz. Nem szabad megengedni magadnak, hogy káosz legyen a dobozokban.

 

4. tipp – Legyen tárolási helyed!

Lehet, hogy a megfogalmazás egy kicsit kuszára sikeredett. De arra gondolok, hogy legyen egy hely, ahol ideiglenesen elhelyezheted a bútoraidat.

 

Neked lenne még ötleted? Írd meg nekünk.

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .