Miért van szükséged költözési tervezőre?

Egyik alkalommal, már nem is emlékszem, hogy melyik költözésem alkalmával, nagyon szoros határidőm volt. Tudtam, hogy “csak” úgy lazán nem fogok tudni elkészülni. Ezért elhatároztam, hogy készítek magamnak egy tervet. Egy olyan tervet, ami segíteni fog abban, hogy semmi ne maradjon ki. Sajnos, a tervezésnél nem voltam elég alapos, így kimaradt néhány dolog. A helyzetet csak az mentette meg, hogy városon belül költöztem. Így a régi lakásra még vissza tudtam menni néhány alkalommal. De éreztem, hogy nagyon feszült voltam végig. Pedig, egy sorvezető is volt a kezembe. Miután átköltöztem az új lakásra és már berendezkedtem, egyik este leültem és végignéztem, hogy mi az, ami miatt ennyire feszült és ideges voltam végig. Sorra vettem a hibáimat. Mindent leírtam egy füzetbe. Hisz már akkor tudtam, hogy ez nem az utolsó költözésem.

 

Miért voltam ideges a költözés során? Mert nem hagytam elég időt a tervezésre. Hiába készítettem el a sorvezetőt, nem segített megoldani minden helyzetet. Ez volt az első tervező, szamárvezető, amit készítettem magamnak. És igen, voltak hiányosságai. De úgy gondolom, hogy ez egy jó kiindulási alap volt, hogy a következő költözésem még jobb legyen. Igen, tudok róla, hogy állandóan jobbítani akarok, és néha a környezetem ideire megyek. 🙂

 

Miért fontos, hogy neked is legyen saját költözési terveződ?

 

Amikor ott tartasz, hogy költözés, akkor már nagyon minden részletre koncentrálni. Ilyen már csak az “automatában” bízhatsz. Mit is jelent ez a szó, hogy “automata” a költözési időszakban? Amikor már tényleg a dobozolás, pakolás, takarítás van és sürget az idő, akkor kapcsol be az automata. Vagyis ilyenkor csak arra tudsz koncentrálni, hogy minden el legyen pakolva, minden dobozban legyen. Annyira sürget az idő. Ilyenkor az agyat elborítja az adrenalin, és képtelen vagy a tisztán gondolkodásra. Persze, az adrenalin a barátod is, hisz ő segít neked abban, hogy amikor már teljesen kimerült vagy, akkor is legyen erőd a pakoláshoz, dobozoláshoz. Ha viszont jelen van az adrenalin, akkor ne várd el az agyadtól, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Ez nem lehetséges. Ezért van szükséged egy szamárvezetőre. Ez a szamárvezető fogja helyettesíteni a nyugodt és kiegyensúlyozott agyadat. 😉 Ezért nagyon fontos, hogy a költözési időszak megtervezésénél tényleg nyugodt legyen az agyad.

 

Egy szamárvezető, ami segít elkészíteni a saját költözési akció tervet

 

koltozesiTervezo_

 

Azt már tudod, hogy költözés tervezőre szükséged van. Viszont azt is tudom saját tapasztalatból, hogy kezdő költözőként nagyon nehéz összeállítani egy olyan szamárvezetőt, ami ténylegesen segíteni fog. Ezért döntöttem el, hogy készítek egy MINTA Költözési Tervezőt. Ez lesz számodra a szamárvezető.

 

Kíváncsi vagy? Te is szeretnél egy ilyet?

 

Gyere át erre az oldalra ===> Ajándék Tervező

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .