Natúrmami receptje a stresszmentes költözéshez (Interjú)
Naturmami

Natúrmami receptje a stresszmentes költözéshez (Interjú)

A napokban beszélgettem Anettel. Ő a naturmami.hu blog szerzője. Megvitattuk az élet nagy kérdéseit. Tudod, ahogy ez lenni szokott ilyenkor. Természetesen szóbakerült az is, hogy pontosan ki mivel foglalkozik. Elmeséltem neki a költözős blogomat. Ekkor derült ki, hogy ő is rutinos költöző. Megkérdeztem, hogy készíthetek-e vele egy interjút. És igennel válaszolt. Én annyira megörültem ennek. 🙂 Nagyon nagy megtisztelésnek érezem, hogy volt olyan kedves, hogy megossza velem, pontosabban veled az ő költözési fortélyait.

Fogadd sok szerettel Bíró Anettet, avagy Natúrmamit.

 

 

Miért lettél Natúrmami?

Amikor a kisfiam 5 hónaposan ekcémás lett, akkor változtattam életmódot. Lecseréltem a babaápoló szereket és a háztartásból is kidobtam minden vegyszert. Környezetbarát tisztító- és mosószereket kezdtem el használni.

Naturmami
http://naturmami.hu/

 

Ó, tehát van egy kisfiad. Költöztél már vele?

Igen, tavaly május elsején költöztünk, 220km távolságra. Egyedül pakoltam össze az egész lakást az akkor alig 2 éves kisfiam mellett, mert a férjemnek végig dolgoznia kellett. De szerencsére megoldottam.

 

Bíró Anett - Naturmami
Bíró Anett – Naturmami

 

 

 

Vissza tudsz emlékezni, hogy mi volt a legelső költözésed?

Első költözésem a főiskolai kollégium volt,ha ez számít. 🙂 De az az igazi “felnőtt” költözés, amikor a férjemmel összeköltöztünk az 2009-ben történt. Egy legénylakás fogadott, gondolhatod. Kiélhettem a fészekrakó ösztöneimet… 😀

 

 

Összesen hányszor költöztél már eddig?

Hú, ez jó kérdés. Sokszor. Most is éppen költözés előtt állunk, 2 héten belül költözünk.

 

 

Te milyen típusú költöző vagy? Nyugodt vagy idegbeteg? 🙂

Ha hagynak szervezni, akkor nyugodt vagyok, de ha beleszólnak a rendszerembe, akkor harapok. 😛

 

 

Igaz-e az, hogy idővel a költözés könnyebb lesz? Ez rád is jellemző?

Igen, már lazábban veszem az egészet. Nyilván kialakul egy kis rutin, rálátás, hogy mit hogyan érdemes és rájön az ember, hogy tervezés és szervezés nélkül nem megy. De azért arra is, hogy igazából nem is nagy ördöngősség ez az egész. Fontos,hogy ne ragaszkodjunk mindenáron mindenhez, kell elengedni dolgokat, mert fontos, hogy tudjunk szelektálni. Ami felesleges és soha nem használjuk és nem is fontos, azt ne cipeljük magunkkal tovább.

 

 

Mit csináltál egyre jobban?

A tervezést. Mindig visszafelé tervezek. Ha tudom a dátumot,onnantól visszafelé egy hétnek elegendőnek kell lennie arra, hogy mindent szisztematikusan összepakoljak. A másik nagyon fontos dolog, hogy bátran rákérdezek a szállítóknál a garanciára is. Merni kell kérdezni és mindent megbeszélni. Mi történik, ha egy bútornak baja esik? Ha egy csomag megsérül?

 

 

Néhány mondatban elmesélnéd nekem, hogy mennyivel nehezebb gyerekkel költözni?

Ezt röviden megválaszolom neked: sokkal!! 😀 Nyilván könnyebb, ha van aki vigyáz a gyermekre, amíg pakolunk, de ha nincs ilyen segítségünk, azért akkor sem lehetetlen. Egy anya mindent megold, így vagy úgy, tudod. 🙂 Minden napra ki kell tűzni a feladatokat és sorban haladni szépen, lépésről-lépésre.

 

 

Én annak a híve vagyok, hogy a költözési időszakban is nyugodtnak és türelmesnek kell lenni. Neked van erre valami jó tipped, amit szívesen megosztanál az olvasóimmal, hogy te hogyan csinálod?

Azt gondolom, ha megtervezzük az egészet és annak megfelelően haladunk, akkor magabiztosak és nyugodtak lehetünk hogy minden menetrend szerint alakul. Írjunk listát a költözéssel kapcsolatos teendőkről! Nagyon jó érzés a pakolás végén kicsit pihenni és egy finom kávét kortyolgatva kipipálni mindazt, amivel már végeztünk.

 

 

Anett, köszönöm a beszélgetést. Remélem, még találkozunk itt a stresszmentes költözés blogon is.

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close Menu