Öt nagyszerű tipp a stresszmentes költözéshez, ha a kedvenceddel költözöl

Öt nagyszerű tipp a stresszmentes költözéshez, ha a kedvenceddel költözöl

Amikor a költözésre gondolsz, meg is feledkezel a kedvencedről. És már csak a végén látod, hogy a kedvenced már nem a régi. Sajnos, őket is érheti stressz sokk. De ezt, el lehet kerülni. Mutatok néhány tippet, ami segít csökkenteni a stressz-érzetet.

Gyerekkoromban volt kutyám és macskám is. Nagyon szerettem őket. Költözni viszont, sose költözem velük. Mindig csak egyedül, kedvencek nélkül. Aztán jött egy kérés, hogy milyen tippet tudnék adni, ha a kedvenc is ott van. Leültem, és gondolkodtam. Először a saját ötleteimet írtam össze, aztán rákerestem a neten.

Talán a legfontosabb tanács, amit adhatok, hogy kezeld őt élőlényként. Neki is vannak érzelmei, szokásai. Ő nem egy szekrény vagy szék, ami bárhol jól érzi magát.

 

 

1. Csökkentsd a kedvenced stressz érzetéd

 

Bizonyított tény, hogy  a költözésnél a kutyák, kedvencek is stresszelnek. Gondoskodnod kell arról, hogy a költözés napján a kedvenced ne érezze magát elveszetnek, bizonytalannak. Ezért kérd meg az egyik ismerősödet, akit a kutyus/kedvenc is ismer, hogy vigyázzon rá, amíg te levezényled a költözést.

Ha mégis úgy alakul, hogy nincs senki a vigyázni tudna rá, akkor arra figyelj, hogy számára ismerős helyen várakozzon. Így nem válik ingerülttél, amikor látja a sok ismeretlen arcot.

 

 

2. Készítsd el a kedvenced túélőkészletét

 

Már többször szóbahoztam, hogy fontos a túlélőkészlet. Legutóbb az Anyazin cikkemben írtam arról, hogy a babáknak is szüksége van a túlélőkészletre. Erről itt olvashatsz. >>>

Mi kerüljön a túlélőkészletbe?

  • gyógyszer (amit rendszeresen szed)
  • elsősegély csomag
  • étel
  • kedvenc játék

Amikor elkészíted a csomagot, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a csomag veled van, és nem került a nagy dobozok közzé.

 

 

3. Konzultálj az állatorvosoddal

 

Költözés előtt szerezd be a papírokat az állatorvostól, amit az új dokinak tudsz átadni.

Ha kell, akkor kérj tanácsot, hogy mit tudsz még tenni a kedvencedért, hogy csökkentsd a stresszt.

Talán még segítség lehet, hogy kérsz a dokitól néhány szem nyugtató gyógyszert. De ez legyen a legutolsó megoldás.

 

 

4. Utazásnál biztosítd a nyugodt körülményeket a kedvencednek

 

Ha a kedvenced életében ismeretlen érzés az autókázás, utazás, akkor készítsd fel a költözés napjára.

Hogyan tudod ezt megtenni? Költözés előtt 3 héttel kezd el a felkészítést. Legalább hetente egy alkalommal menjetek egy rövidebb távot autóval. Ez azért fontos, hogy megszokja az autót, és ne legyen számára ismeretlen érzés a kocsikázás. Így tudod csökkenteni az izgatottsági állapotát, és így nem fog stresszelni.

 

 

5. Keress egy új állatorvost az új helyen

 

Ha van rá lehetőséged, akkor még a költözés előtt keress egy új állatorvost. Szerintem, fontos, hogy mire átköltözöl, már legyen egy állatorvos, akire számíthatsz.

 

 

Hasznosnak tartod? Oszd meg barátaiddal!

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .