Stresszmentes költözés babával

Stresszmentes költözés babával

Saját tapasztalataim a gyerekes költözésről nincsenek. Ezért utána jártam, hogy mire kell odafigyelned, ha babával költözöl. Találkoztam olyan tanáccsal, ami engem is nagyon megdöbbentett. Egyértelműen kijelenthető, hogy babával költözni abszolút nehezített körülmény.

No, de sebaj. Most már én is tudom, hogy mire számíthatok költözésnél, ha babával kell majd költöznöm.

 

 

 

A baba és a költözés

 

Már pici kortól érzékeli a baba a külvilágot.

Van olyan baba, aki zökkenőmentesen veszi az akadályokat és nem viseli meg az új környezet. De vannak olyan babák, akik nehezebben viselik a környezetváltozást.

 

Én úgy gondolom, hogy a költözés napján nem jó, ha a baba veled. Hiszen annyi mindenre kell koncentrálni, nem gondolom, hogy még a babával is tudnál foglalkozni. Ezért is döbbentem meg, amikor azt olvastam, hogy a babának veled kell lennie. De miért is jó ez a babának? Azt tudom, hogy neked biztos nem jó. Még gyerekeknél megértem, mert látniuk kell hogyan változik meg a környezetük. Ők is a költözési folyamat részesei. De egy baba? Ugyan már? Miért lenne jó neki, hogy látja anyát, de anya semmit nem tud vele kezdeni. Nem tudja felvenni, mert épp dobozokkal zsonglörködik.  Nem tudja megvígasztalni, ha sír.

Én azt javaslom, hogy szervezd meg a felügyeletet, ha megtudod.

 

 

babahordozó másképp

 

Van egy dolog, amit még nem is említettem neked. Emlékszel, még korábban írtam arról, hogy fontos, hogy legyen túlélőcsomag. Ez tartalmaz minden olyan dolgot, amire szükséged lehet a költözés napjához számított +/- 2 napban.

Túlélőcsomagra a babának is szüksége van. Neki is pakolj össze minden fontos dolgot, amire szüksége lehet abban a néhány napban.

A költözés napja arról szól, hogy mindent minél hamarabb megcsináljunk, és végre legyünk túl ezen. Gyorsan akarsz haladni, hogy végre az új otthonodban az új életed éld. És nem arról szól, hogy lassan, nyugisan csináljuk, élvezzük ki minden pillanatát. 🙂

 

A költözés a babának is traumát okozhat, de a legfontosabb ebben a helyzetben is, amit Vida Ágnes babapszichológus ajánl, hogy ne térj el a korábban bevált szokástól, igyekezz tartani a napirendet és az altatási szokásokat. A teljes cikket itt olvahatod el.

 

 

Pakolás, dobozolás babával

 

Ekkor még nehezebb a pakolás, dobozolás.

Figyelj oda arra, hogy a baba dolgait a legvégén pakold össze. Azért, hogy minél kevesebb ideig érezze a káoszt magakörül.

 

A költözésnél sok döntést kell meghozni. Főleg, amikor a dobozolásról van szó.

Nagyon fontos, hogy a végén figyelj oda, hogy mit hova dugsz. 😉

Azért nehogy úgy járj, mint ez a házaspár, akik “véletlenül” a babát is “bedobozolták”. 🙂

 

költözik a baba

 

 

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .