Stresszmentes költöző akarsz-e lenni?

Stresszmentes költöző akarsz-e lenni?

Igen, jól látod a címet. Biztos vagy benne, hogy stresszmentes költöző akarsz-e lenni? Miért kérdezem ezt tőled? Az ok nagyon egyszerű. Mert időt és energiát kell fektetned, hogy új dolgokat tanulj meg. A költözést csinálhatod erőből, pontosabban izomból, vagy okosan, ésszel. Ha izomból csinálod, akkor nem kell változtatnod semmit, csak csinálni. Majd mindent, menet közben kitalálsz, megoldasz. De most mondom, hogy ez az út nagyon görcsös. Görcsös azért, mert rengeteg felesleges kört fogsz futni vele. Aztán azért, mert folyamatosan ideges leszel. Persze, nem fogsz belehalni, viszont nagyon megszenvedsz vele, és egy életre elmegy a kedved a költözéstől. Viszont van egy másik út. Itt nem izomból cselekedsz, hanem ésszel és tervezéssel. Ez az út sem lesz teljesen sima, hisz itt is váratlan dolgok fognak érni, viszont az egész költözés sokkal gördülékenyebb lesz. Melyik utat választod?

Igen, az a hátsó szándékom, hogy megszeretessem veled a költözést. Hiszek benne, hogy a változást lehet szeretni. A változásokat mindig az előnyünkre tudjuk kovácsolni, ha úgy állunk hozzá.
Ha még itt vagy, és ezt olvasod, akkor eldöntötted, hogy stresszmentes költöző akarsz lenni. Szuper! Gratulálok, és nagyon örülök, hogy még itt vagy. 🙂
És akkor, most jöjjön a tanulás része. A költözés alapszakaszaival a Költözési Tervezőből már megismerkedtél (ha még nem, akkor töltsd le). Ezzel, most nem untatnálak újra. Inkább csináljunk valami hasznosat. A tanulás első lépése, hogy el kell készítened a saját Költözési Naplódat. Ennek alapjait a Költözési Tervezőből már megismerted. Viszont ez még így nem elég. Az olvasás és az ábrándozás még nem csinál meg semmit helyetted. Cselekedni kell!
Ha most találkoztál először a költözés gondolatával, akkor most vagy a legjobbkor. Még csak most barátkozol az érzéssel, hogy mit és hogyan kell majd csinálni. Mit is jelent pontosan költözés. Hogyan fogod összeegyeztetni a dolgos mindennapokkal. És ez teljesen rendben van. Szükséged van erre az időszakra. Ezt nevezem én tervezős időszaknak.
Miért jó és miért kell a tervezős időszak?
Erre az időszakra azért van szükséged, hogy összeegyeztesd a költözési teendőket a dolgos hétköznapokkal. Ebben az időszakban fogod elkészíteni a Költözési Naplódat. Ez a Napló fog segíteni neked, hogy melyik héten mit kell csinálnod, mire kell odafigyelned. Ez a napló fog segíteni neked, hogy ne kalandozz el a feladatok között.
Én úgy gondolom, hogy a változás az élet fűszere és nem az ura. Nem szeretem, amikor a változás uralkodik az életem felett. A kiegyensúlyozott élet velejárója a csipetnyi fűszer. Ezért is fontos, hogy a költözési teendők a hétköznapok részévé váljanak. Tudod, csak lazán. 😉 Nem kell görcsölni.
Az álmodozás időszaka is lehet célirányos. Ebben a tervezős időszakban 5 kis lépést kell megcsinálnod. Ezek a lépések segítenek abban, hogy elkészítsd a saját Költözési Naplódat.
A tervezős időszak feladatai:

  1. Költözési Tervező letöltése és elolvasása (Itt tudod letölteni)
  2. Tervezési idő betervezése (Itt tudod elolvasni)
  3. Költözés időpontjának kijelölése (Itt tudod elolvasni)
  4. Költözési időszak vázlatának elkészítése (Itt tudod elolvasni)
  5. Tervezési időben elkészíteni a saját Költözési Naplódat. (Itt tudod elolvasni)

 

Igen, a tervezős időszak célja, hogy elkészüljön a költözési Naplód. Erre rá kell szánni azt az időt, amennyi szükséges.

A következő részben minden feladatról külön-külön írok majd. És össze is kapcsolom őket, így bármikor vissza tudsz lépni oda, ahol éppen vagy.

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .