Utazási eszközök használata a költözésnél

Utazási eszközök használata a költözésnél

Szeretsz utazni? Gyakran szoktál? Akkor tuti van nálad egy bőrönd vagy egy utazótáska. Gondoltad volna, hogy ezeket is fel tudod majd használni a költözésnél? Szerintem, igen. De tudod-e, hogy mibe mit kell pakolni, hogy hatékonyan ki tud használni a bőrönd vagy az utazótáska előnyeit? Pont ebben leszek a segítségedre. Megmutatom, hogy mit érdemes pakolnod a költözés során.  

 

A bőrönd

 

bőrönd merev falú, így olyan dolgokat érdemes bele pakolni, amivel ki tudod használni a stabilitását.

Ha vannak ingjeid vagy kosztümjeid, akkor ezeket érdemes ebbe pakolni, mert a költözés során el tudod kerülni a gyűrődésüket. Így nem kell újra mosni és vasalni a teljes ruhatáradat.

Tehetsz a bőröndbe törékeny tárgyakat is. Persze, előtte külön-külön be kell csomagolni őket.

A nehéz tárgyak pakolását a bőröndbe nem igazán ajánlom. Csak abban az esetben, ha nem csak könyv kerül a bőröndbe. Miért? Mert, ha túl sok nehéz tárgyat teszel bele, akkor a költözés során tönkre mehet. Ezért elővigyázatosnak kell lenned, hogy a meglévő értékeid ne tedd tönkre a költözés során. Természetesen, tehetsz könyvet és nehéz tárgyakat is a bőröndbe, viszont arra kell figyelned, hogy ne csak az legyen benne.

Ezeket pakolhatod a bőröndbe:

  • ingek, kosztümök, hogy megvédd a gyűrődéstől

  • törékeny tárgyak

  • könyvek, nehéz tárgyak, de csak ésszel!

Az utazótáska

A bőrönd mellett még ott van az utazótáska. Az is alkalmas pakolásra. Ne gondolkodj túl sokat. Bármilyen méretűbe tudsz pakolni. Arra kell figyelned az utazótáskánál, hogy ebbe inkább könnyebb dolgokat pakolj, vagy apróságokat.

Tehetsz bele ruhát, de inkább használd ki, hogy az utazótáskát le tudod zárni. A ruháknak nem fontos, hogy zárt tárolóba kerüljenek, mert nem tudod elveszíteni. Például ott vannak az ékszereid vagy a piperék. Mindegyik „apróság”, és elég ciki, ha a költözés során kiborul egy nem zárható tárolóból. Egyszerre ne tedd bele az ékszereket és a krémeket. Ha ékszereket teszel bele, akkor kitöltő anyagnak használhatsz néhány könnyebb piperét, pl. betét, tampon.

Ha úgy döntesz, hogy ebbe inkább a piperéket pakolod be, akkor gondoskodj arról, hogy mindegyik gondosan le legyen zárva. Erre azért kell odafigyelned, mert nincs annál rosszabb, amikor valamelyik pipere kiömlik és kipakolásnál külön-külön le kell mosni őket. Ja, és az utazóról ne is beszéljünk. Ha kiömlik bele egy sampon vagy krém, akkor a legjobb esetben is ki kell mosnod. De mi van akkor, ha annyira megsérült, hogy kuka? Persze, nincs katasztrófa, de anyagilag megvisel, mert be kell szerezned egy újat.

Ezeket pakolhatod az utazótáskába:

  • ékszerek
  • pipere
  • zsepi
  • szalvéta
  • körömlakk
  • „apróságok”

Nálam ezek az eszközök állnak a rendelkezésemre, ha a költözésre gondolok. 

Veled mi a helyzet? Van másik ötleted, amit használsz utazáskor, és szerinted fel lehet használni? Akkor írd meg hozzászólásban.

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .