Veszélyes-e dobozba pakolni?

Veszélyes-e dobozba pakolni?

Sokszor látom, hogy költözésnél sokan dobozokat használnak. Átázik, elszakad és még veszélyes is. De biztos, hogy ez a legjobb megoldás? Ha esőben költözöl, akkor gyakran előfordul, hogy a doboz megázik, felázik. De nem csak a doboz szívja magába a nedvességet, hanem a könyveid, ruháid is. Jártál már úgy, hogy a doboz a kezedben szakad el? Én már igen! Nem volt kellemes, amikor a doboz tartalma a lábamra esett.

 

Doboz TREND

 

Egyre több „jó tanácsot” lehet olvasni a neten, hogy ki hol tudja beszerezni a dobozokat. Ezek közül a kedvencem: „Menj le a sarki boltba, és kérd el az üres dobozokat.” Először én is tök jó ötletnek tartottam. Mivel ezzel a tettel magadnak és a környezetednek is jót teszel. A boltosnak jó, mert az ő szemetét elviszed. Neked jó, mert ingyen kaptál dobozt. Megelégszel annyival, hogy ingyen van? És a többi nem számít?

Meg szoktad-e nézni, hogy mi volt abban a dobozban, amit elhoztál? Veszélyes, ha így szerzed be a dobozaidat. Mivel nem mindig tudod megállapítani azt, hogy korábban mi volt benne. Honnan tudod, hogy nem valami veszélyes anyagot tartalmazott-e a doboz? Először megörülsz a doboznak. Belepakolod a dolgaidat, és már késő, amikor észreveszed, hogy valami gond van.

Milyen gondok lehetnek:

  • a dobozban füstölt termékek voltak à a ruháid füstösek lettek 🙁
  • a dobozban kifolyt az olaj à zsírfoltos lett a ruhád, könyved 🙁
  • a dobozban kiszóródott a rágcsáló méreg à szinte minden ruhád mérgezett lett 🙁
  • a dobozban macska-/kutyatáp volt à a cuccaid átvették a „táp illatot” 🙁

És ez csak néhány „gond”.

 

A költöztetők is meglepődtek

 

Ebben az évben újra költöznöm kellett. Lakásból lakásba költöztem. Viszont volt egy apró „bibi” az új lakással. Mégpedig, nem volt lift a házban. És a lakás a harmadik emeleten volt. Sokat töprengtem azon, hogy mivel lehetne helyettesíteni a dobozt. Vagyis mi az, amibe kényelmesen tudok pakolni, erős is, és a lépcsőkön is fel lehet vinni. Egyik nap, aztán megvilágosodtam. 🙂 Rájöttem, hogy mi lehet az az eszköz, amibe biztonságosan lehet pakolni, és nem doboz. Még aznap este, ki is próbáltam. Telepakoltam néhányat ebből, hogy megnézzem, valóban jó ötlet-e. Néztem súlyra, hogy bírja-e. És igen. Nekem nagyon bevált. A ruhákon kívül szinte mindent ebbe pakoltam. Nagyon praktikusnak bizonyult.

A költözés után megkérdeztem a költöztetőket, hogy ez a megoldás mennyire volt jó. Ők is megerősítettek benne, hogy tényleg praktikus eszköz.

 

Doboz helyett valami MÁS

 

Ha szereted a dobozokat, akkor friss, ropogós dobozokat kell rendelned. Így biztos, hogy el tudod kDoboz helyett, erős szatyorerülni a „gondokat”.

Viszont, most bemutatok egy olyan eszközt, ami praktikusabb. És legalább annyira biztonságos, mint a doboz. A dobozok helyett én valami teljesen mást ajánlanék. Egy olyan eszközt, amit szinte mindenki használ a mindennapokban. De erre a funkciójára nem is gondolt volna. Azért szeretem, mert praktikus és sok minden elfér benne. Ja, és nem utolsó sorban, sokkal kényelmesebb ezt cipelni a lépcsőkön, mint a dobozokat.

Ez nem más, mint az erős szatyor. Szinte az összes hiper-/szupermarkt-ban be lehet szerezni. Sőt, még a drogériákban is van. Az ára 300 forint körül mozog. Keresd a pénztárnál.

Ez is költséggel jár. Mivel meg kell venni. De az erős szatyrot később újra és újra fel tudod használni. Helytakarékos, mivel kicsire össze lehet hajtogatni.

Az erős szatyor jó tulajdonságai:

  • mosható,
  • van füle,
  • nagy bevásárlásnál használhatod,
  • kölcsönadhatod a batároknak

 

Ez a legjobb megoldás?

 

Van azért néhány hátránya is. Az egyik az, hogy nem lehet „csak úgy” egymásra pakolni, mint a dobozokat. De ha könyvek vannak benne, akkor nincs gond. Az mehet egymásra is. Viszont, nincs merev fala. Így nem csak szögletes tárgyakat tudsz belepakolni.

 

Összességében nekem nagyon megtetszett az erős szatyor. Azóta is ezt ajánlom mindenkinek, aki költözésben gondolkodik.

 

Kipróbálod?

Vagy már meg ki is próbáltad? Írd meg a tapasztalataidat!

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has 5 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .