Küldetésünk

A stresszmenteskoltozes.hu, azért jött létre, hogy neked is segítsen kiigazodni a költözés útveszőjében. 

Költözni stresszes. Költözni nehéz.
De minden tanulható!

Olvasd el a cikkeket a Blogon, érdeklődj. Légy tagja a Zárt csoportnak. Kérdezz, érdeklődj.

Nincs két egyforma költözés. Különbőzőek vagyunk, különböző környezetben élünk. Csak az alapelveket tudjuk neked megmutatni, de a saját megoldásodat neked kell megtalálni.

Amíg keresed a megoldásokat a saját költözésedhez, addig párhuzamosan összeállítod a saját költözési naplódat.

A történetem

2013 óta írom ezt a blogot. Én magam is már nagyon sokszor költöztem, épp a 3. országban (Németország) élek, és az előző munkáim miatt is sokat kellett utaznom. Így nagyon sok tapasztalattal lettem “gazdagabb”. Ezért indult a blog.

Később, ahogy egyre több ember írt nekem, hogy segítsek a költözésben, egyre többször tapasztaltam, hogy sokszor a selejtezés hiánya okozza a legnagyobb terhet a költözés során.

Aztán később jött egy másik fontos témakör, a költözés pénzügyi oldala. Mert a költözés igen is anyagi ráfordítással jár. Így kezdtem magam beleásni a garázsvásár témakörébe. Mert az igaz, hogy egy-egy garázsvásár nem hoz hatalmas bevételeket, de, ha van idő és kedv, akkor meg lehet támogatni a költségvetést ezzel a módszerrel.

A költözés egy összetett rendszer. Sok olyan részlete van, amit bármilyen előkészülettel sem lehet előre megtervezni. Viszont a rendszer nagyobb része igen is tervezhető. 

Az évek alatt összegyűjtött kutatómunkának köszönhetően összeállítottam egy módszert, ami segít eligazodni a költözés útvesztőében. 

Eredeti szakmámat tekintve Környezetmérnök vagyok. A külföldi utazásaimat egyrészt a nyelvtudásom miatt, másrészt egy közeli szakma miatt tudtam megvalósítani. 

2017-ben szereztem meg a másod-diplomámat. Lean Management Mérnök lettem. Bátran keress rá a lean management módszerre. 😉 

Már gyerekkorom óta vonz a rend. De nem vagyok rendmániás. Így a lean gondolkodásmód nagyon közel áll hozzám. Ipari környezetben tapasztaltam, hogy mekkora jelentősége van a tiszta és rendezett környezetenek, az átlátható folyamatoknak. 

A lean módszert olyan vállalalatok alkallmazzák, mint Tesla, Bosch, Audi, Porsche, Toyota, Mazda, Lufthansa, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .