Milyen legyen az egyensúly a dobozban?

Milyen legyen az egyensúly a dobozban?

Az első nagy költözésem előtt nagyon sokat keresgéltem a neten, hogy mi is legyen, hogy is lenne a legjobb. Akkor találkoztam először egy figyelmeztetéssel: legyen egyensúlyban a doboz. Először nem értettem, hogy mire gondolnak. Ezért nem is foglalkoztam vele. Aztán a saját bőrömön tapasztaltam meg a fontosságát.

Amikor nincs egyensúlyban a dobozod

 

Pakolás közben már nagyon nehéz arra koncentrálni, hogy meglegyen az egyensúly. Csak arra tudsz gondolni, hogy minél hamarabb végezz.

A dobozolást úgy kezded, hogy előveszed az első dobozt. Elkezded pakolni, amikor elkészültél vele, akkor lezárod és jöhet a következő. Gondolkodás nélkül pakolsz. Később a nagy napnál ér a meglepetés. Néhány doboz pihekönnyű lett, míg néhány nagyon nehéz lett. Sőt annyira, hogy fel sem tudod emelni. De miért történt ez? Sajnos ezt én is a saját bőrömön tapasztaltam. Ész nélkül pakoltam. Meg is lett az eredménye.

 

 

Amit a következő költözésnél már jól csináltam…

 

Tanultam a hibámból, és megértettem, hogy mit jelent az egyensúly.

Tervezd meg a doboz pakolást. Figyelj arra, hogy egy dobozban maximum 50% lehet a könyv vagy nehéz tárgy. A másik 50% pedig valami könnyű.

Amikor a könyvespolcot pakolod, akkor ne csak könyvekkel pakold tele a dobozt.  Csak akkor zárd le a dobozt, ha már megvan a megfelelő egyensúly.

Fordítva is igaz. Ha a ruhásszekrényedet pakolod, akkor is figyelj az egyensúlyra.

Minden dobozban legyen valami nehéz és valami könnyű. Így, amikor a költözés napjához érkezel, akkor nem fogsz megszakadni a cipekedésben.

 

Csak a dobozban kell figyelni az egyensúlyra?

 

Nem. Korábban írtam az erős szatyorról. (Ha még nem olvastad, akkor katt ide és olvasd el. >>) Amikor a szatyrot pakolod, akkor is tartsd szem előtt az egyensúlyt.

 

Küld tovább barátaidnak.

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .