Milyen legyen az egyensúly a dobozban?

Milyen legyen az egyensúly a dobozban?

Az első nagy költözésem előtt nagyon sokat keresgéltem a neten, hogy mi is legyen, hogy is lenne a legjobb. Akkor találkoztam először egy figyelmeztetéssel: legyen egyensúlyban a doboz. Először nem értettem, hogy mire gondolnak. Ezért nem is foglalkoztam vele. Aztán a saját bőrömön tapasztaltam meg a fontosságát.

Amikor nincs egyensúlyban a dobozod

 

Pakolás közben már nagyon nehéz arra koncentrálni, hogy meglegyen az egyensúly. Csak arra tudsz gondolni, hogy minél hamarabb végezz.

A dobozolást úgy kezded, hogy előveszed az első dobozt. Elkezded pakolni, amikor elkészültél vele, akkor lezárod és jöhet a következő. Gondolkodás nélkül pakolsz. Később a nagy napnál ér a meglepetés. Néhány doboz pihekönnyű lett, míg néhány nagyon nehéz lett. Sőt annyira, hogy fel sem tudod emelni. De miért történt ez? Sajnos ezt én is a saját bőrömön tapasztaltam. Ész nélkül pakoltam. Meg is lett az eredménye.

 

 

Amit a következő költözésnél már jól csináltam…

 

Tanultam a hibámból, és megértettem, hogy mit jelent az egyensúly.

Tervezd meg a doboz pakolást. Figyelj arra, hogy egy dobozban maximum 50% lehet a könyv vagy nehéz tárgy. A másik 50% pedig valami könnyű.

Amikor a könyvespolcot pakolod, akkor ne csak könyvekkel pakold tele a dobozt.  Csak akkor zárd le a dobozt, ha már megvan a megfelelő egyensúly.

Fordítva is igaz. Ha a ruhásszekrényedet pakolod, akkor is figyelj az egyensúlyra.

Minden dobozban legyen valami nehéz és valami könnyű. Így, amikor a költözés napjához érkezel, akkor nem fogsz megszakadni a cipekedésben.

 

Csak a dobozban kell figyelni az egyensúlyra?

 

Nem. Korábban írtam az erős szatyorról. (Ha még nem olvastad, akkor katt ide és olvasd el. >>) Amikor a szatyrot pakolod, akkor is tartsd szem előtt az egyensúlyt.

 

Küld tovább barátaidnak.

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..