Így költözz babábal, 5 tanács

Így költözz babábal, 5 tanács

A költözés nem éppen a pihentető időtöltések egyike. Sőt, ha babával költözöl, akkor csak még nehezebb. Rengeteg mindenre kell odafigyelned, már a tervezés időszakában is. Mutatok 5 tippet, amit érdemes megfontolnod, végiggondolnod. Biztos vagyok benne, hogy találsz olyan jó tanácsot, ami segíteni fog a sikeres költözésben.

 

 

1. tanács: Csak alvásidőben pakolj!

MIÉRT?

Mert, ha a baba körülötted van, akkor nagyon nehezen tudsz haladni a pakolással. Amit te bepakolsz, ő biztos, hogy ki fogja pakolni. Az első két alkalomnál, még vele együtt nevetsz, de idővel egyre idegesebb, ingerültebb leszel. Előzd meg! Csak akkor pakolj, ha a baba alszik vagy nincs otthon. Neked is könnyebb, és a baba se lesz hisztis.

 

gyerek

 

2. tanács: Szervezd meg a babafelügyeletét!

MIÉRT?

A költözés napja nagyon zűrös tud lenni. Rengeteg dologra kell odafigyelni. Éppen ezért jobban jársz, ha a babára valaki más vigyázz. A költözés napjára keress egy babacsőszt. Keress egy alkalmas embert, aki vigyázz a babára, amíg te a költözésre figyelsz.

 

 

3. tanács: Gondoskodj a baba ennivalójáról!

MIÉRT?

Mielőtt az utolsó tányért is elcsomagolnád, gondolj a költözés napjára. Tervezd meg, hogy mit fogsz enni. Te fogsz készíteni valami tartós kaját? Pizzát fogsz rendelni? A tervezés során ne feledkezz meg a babáról sem. Találd ki, hogy ő mit fog enni egész nap. Ne feledd! Csak olyan étel jöhet számításba, amit nem kell melegíteni, mivel már minden el lesz pakolva.

 

 

4. tanács: Készítsd elő a baba „túlélőcsomagját” is!

MIÉRT?

A stresszmentes költözéshez hozzátartozik, hogy elkészíted magadnak a túlélőcsomagot. Ha babával költözöl, akkor szükséged lesz még egy csomagra. Mi kerülhet a baba túlélőcsomagjába? Minden olyan dolog, amire szüksége lehet 1-2 napig. Ennek a csomagnak kéznél kell lenni. Ha a babának bármire is szüksége lesz, akkor könnyen elérhető legyen. Vigyázz! Csak a legszükségesebb dolgok kerüljenek bele. Gondold azt, hogy 2 napos kirándulásra viszed a babát. Pont annyit kell neki összecsomagolni, mint amit a kirándulásra vinnél magaddal.

 

babahordozó másképp

 

5. tanács: Légy gyors a kipakolásban!

MIÉRT?

A babának szüksége van a megszokott napi rutinjára. Fontos, hogy a baba dolgaival kezd a kipakolást, és csak azután haladj tovább. Minél hamarabb elkészülsz a kipakolással, annál hamarabb lesz újra normális az életed.

 

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .