7 jó tanács, ha jól akarod magad érezni a Garázsvásáron

7 jó tanács, ha jól akarod magad érezni a Garázsvásáron

Lili elmegy a postára. A posta mellett lévő hirdetőtáblán meglát egy plakátot. A plakát azt hideti, hogy a hétvégén a másik utcában garázsvásárt rendeznek. Ennek nagyon megörül. Hiszen, már nagyon régen tervezte, hogy megnéz egy ilyen garázsvásárt. Nagyon izgatott egész héten. Mindenkinek, akinek tudja elújságolja, hogy élete első garázsvásárára fog menni.

Eljött a szombat. Lili korán kel, hogy az elsők között ott legyen. Elindul a bogarászás. Egyik asztaltól a másik asztalig. Semmit sem talál. A lelkesedése egyre alább hagy, és egyre csalódottabb, hogy itt nincs semmi, csak kacat.

2 órával később hazaindul, lógó orral. Hétfőn a kollégái kérdezik, hogy na milyen volt. Sajnos, semmi jót nem tud róla elmondani. Csupa keserűség van benne.

 

Ismerős Lili története? Te is csalódott szeretnél lenni? Szerintem nem. De ehhez ismerned kell néhány szabályt.

 

Élvezetes Garázsvásár 7 titka

1. Készíts listát! – A listára azért van szükséged, hogy célirányosan keress. Ülj le és gondold végig, hogy mire van szükséged. Közelgő születésnap, karácsony. A gyereknek új ruhára lenne szüksége, mert kinőtte. Szükséged van-e valamire a konyhába?

2. Kelj korán! – A jó dolgok hamar elfogynak, így neked is fontos, hogy már nyitásra ott legyél.

3. Alkudozz! – Ez egy vásár. A vásáron pedig szabad az alkudozás. Tegyél olyan ajánlatot, ami mindkét fél számára előnyös. Figyelj arra oda, hogy ne légy túl erőszakos. A másik dolog, hogy ha valamit kiszemeltél, akkor ne az elsők között alkudozz. Várj egy kicsit, hogy az eladónak is megérje.

4. Tudd, hogy mit akarsz! – Gondold végig, hogy mire van szükséged (lásd 1. pont). Ha a gyerekeknek van szükségük valamire, akkor ne menj el olyan vásárra, amit idősebbek szerveznek. Miért? Mert ott nem találsz megfelelő árut. Ha viszont olyan ajándékot keres, amit egy idősebb szeretne, akkor ott a helyed. Ezzel az egy dologgal rengeteg időt spórolsz magadnak.

5. Légy felkészülve! – Mielőtt elindulsz otthonról (akár gyerekkel, akár egyedül) készíts be magadnak innivalót és ételt. Egy ilyen vásározás akár 2-3 órát is igénybe vesz, plusz az út.

6. Öltözz rétegesen! – Ha korán indulsz, akkor lehet, hogy mé hűvös lesz, de mire a végére érsz a vásározásnak, addigra kimelegedsz. Ezért fontos, hogy rétegesen öltözz fel.

7. Légy jó ember! – Pontosabban udvarias. Talán az egyik legfontosabb szabály, hogy ne pocskondiázd az eladó dolgait.

 

Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi is a Garázsvásár, akkor gyere ide:

https://stresszmenteskoltozes.hu/mi-az-a-garazsvasar/

 

garazsvasar_tervezo_

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .