Hogyan költöztessem a nyakláncot? | Ékszer Költöztetés Sorozat

Hogyan költöztessem a nyakláncot? | Ékszer Költöztetés Sorozat

Az ékszerek költöztetése lehet egyszerű feladat, de néha nagyon bonyolult is. Persze, ez attól függ, hogy költözés előtt hogyan tároltad őket.
Van néhány ékszertípus, aminek a szállítása, költöztetése nem egy egyszerű feladat. Az egyik ilyen típus a nyaklánc. Mutatok néhány rossz megoldást nyaklánc költöztetésére. Aztán lesz egy olyan megoldás, ami majdnem tökéletes. Vagyis az eddig látott megoldások közül a legjobb.

Költözés előtt az ékszereket is alá kell vetni a szelektálásnak. Tudom, hogy ez most nagyon kegyetlennek hangzik, hisz a legtöbb ékszer, ami jön az életünkbe, emléket őrizz. Így nagyon nehéz megválni tőle, mert kötődünk. De biztos vagyok benne, hogy egy nagyobb szelektálás frissíti a kollekciót, így könnyebb lesz a költözés is. Mivel kevesebb ékszert kell csomagolni.

 

Ömlesztve költöztetni a nyaklácot

Előny: bepakolásnál gyors megoldás

Hátrány: kipakolásnál sok idő

Ha megfogod, és beleteszed őket egy kisebb műanyag zacsiba, akkor nagyon gyorsan végeztél is a nyaklánc csomagolásával. Belegondoltál-e már abba, hogy mennyi idő lesz majd kigobozni a nyakláncokat kipakoláskor? Nálam az elsődleg szempont csomagoláskor, hogy már akkor odafigyelek arra, hogy a kicsomagolásnál könnyebb és időben is gyorsabb legyen.

 

Ragasztószalag segítsége nyaklánc költöztetésénél

Előny: a nyaklánc nem gubancolódik össze

Hátrány: megsérülhet a nyaklánc

 

 

További rossz megoldás lehet, ha a széles ragasztószalaggal leragasztod. Ezzel elkerülöd, hogy összegubancolódjon, viszont a nyakláncod megsérül. Sajnos, ezeknek a ragasztószalagoknak a ragasztója erős, hogy dobozokat, más háztartásbeli dolgokat összetartson. A nyakláncok nem igényelnek ilyen erős ragasztót. Így, amikor leszeded a ragasztószalagot a nyakláncról, akkor több ragasztó is marad majd a nyakláncon. Vagy a ragasztó tépi fel a festéket a nyakláncodról.

 

 

WC papír guriga és a nyaklánc

Előny: annyira nem gubancolódik össze a nyaklánc

Hátrány: elszakadhat a papír

 

 

Jó megoldás lehet, ha a könnyebb nyakláncokat teszed egymás mellé. A WC papír guriga abban tud segíteni, hogy rendezetten tud költöztetni a nyakláncaidat.

 

Nyaklánctartó tábla fóliázása

Előny: könnyen kicsomagolható, nem rongálódik meg a nyaklánc

Hátrány: ha még nincs ilyen táblád, akkor sok időbe telik, mire elkészíted

 

 

Ez a megoldás az egyik legjobb, hisz nem kell csinálnod semmit, csak lefóliázni. És kipakolásnál csak a fóliát kell levenned és az új helyére tenni a nyaklánctartó táblát. De ezt csak akkor javaslom, ha van időd megcsinálni vagy megcsináltatni ezt a táblát. Ha a költözés időpontja már nagyon közel van, akkor válassz egy olyan megoldást, ami gyorsabb és a legkevesebb nyűggel jár.

 

Szívószál és a nyaklánc költözéskor

Előny: nem gabalyodik össze

Hátrány: ha sok nyakláncod van, akkor időigényes mulatság

 

 

Ezt a megoldást teszteltem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy működik-e.

A hosszabb nyakláncokat a normál méretű szívószálra fűztem fel. Míg a kisebb nyakláncokat kisebb szívószálra. A normál méretű szívószálat ketté vágtam.

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyakláncok nem gabalyodtak úgy össze. Így, ha megfelelő helyre kerül a dobozok között a költözésnél, akkor teljesen jól fogja magát érezni és nem fog megrongálódni.

 

Neked melyik megoldás tetszett a legjobban?

 

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .