Ékszerdoboz | Ékszer Költöztetése Sorozat

Ékszerdoboz | Ékszer Költöztetése Sorozat

Az ékszerek költöztetése az ékszerek tárolásánál kezdődik. Függetlenül attól, hogy mennyi ékszered van, arra kell törekedned, hogy minden ékszered egy zárt helyen legyen. Ha túl sok ékszered van, akkor bontsd szét őket és különböző típusokat tárolj különböző dobozokban, tartókban. Persze, lehet 1-2 külső tárolód is, hogy a kedvenceket, amit tényleg gyakran fel szoktál venni, azok kéz közelben legyenek. Az egyik ilyen zárt rendszer, amit én személy szerint szeretek és használok, az az ékszerdoboz.

 

Ékszerdoboz – tárolás előnyei

 

Közel 10 évvel ezelőtt kaptam barátnőmtől a képen látható ékszerdobozt. Akkor még nagyon kevés ékszerem volt. De annyira megtetszett, hogy azonnal beleszerettem. Ahogy a képeken látni fogod, szerintem közepes mennyiségű ékszerem van. Nem mondhatom, hogy kevés, de azt se, hogy túl sok.  De az én életemhez ez a doboz maximálisan megfelel. Még simán elférek benne. 🙂

 

 

Kinyitva így néz ki:

 

 

 

 

 

 1. Az ékszereim rendezettek 
  Mivel ez a doboz nem csak egy sima tároló. Ez egy ékszer rendszerező is. Hatalmas előnye, hogy külön tudom tárolni a gyűrűket, fülbevalókat. Sőt, a nagyon apró fülbevalóimnak is van helye. Külön rekesz van a karkötőknek és a nyakláncoknak.
 2. Könnyen utazhatok vele
  Az ékszerdobozommal imádok utazni, hisz csak felkapom és már velem is. Mivel mi sokszor (évente 2-3 alkalommal) Magyarországon töltjük a szabadságunkat, nagyon nagy segítség.
 3. Az ékszereim nem porosodnak
  Mivel a doboz zárt, így csak azok az ékszereim porosodnak, amit elfelejtek visszatenni a helyére. 😉
 4. Könnyen lehet vele költözni
  Költözés során nagyon praktikus, hogy az ékszerekkel már nem kell foglalkoznom. Mert a kis ékszer-bőröndömet csak felkapom és beleteszem egy erősszatyorba. 😉

 

Az ékszerdoboz hátrányai

 • a doboz nagyon nehéz
 • ha valahol elvesztem, akkor elveszítem az összes ékszeremet
 • utazásnál sok helyet foglal el

 

 

Én nagyon szeretem az ékszerdobozomat. Évente 1-2 alkalommal felülvizsgálom a tartalmát, hogy kiválasszam azokat, amire már nincs szükségem. Azokat, amelyekre nincs szükségem, azt mindig továbbadom. Először anyától szoktam megkérdezni, hogy neki szüksége van-e valamelyikre. Aztán jönnek a barátnők.

Minden hátrányával együtt nagyon szeretem.

 

Te hol tárolod az ékszereidet?

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .