Ilyen volt az első Garázsvásár Felkészítő Tanfolyam | Beszámoló

Ilyen volt az első Garázsvásár Felkészítő Tanfolyam | Beszámoló

A héten véget ért a 3 +1 hetes Garázsvásár Felkészítő Tanfolyam, amit én szerveztem. Nagyon izgultam az elejétől a végéig, hisz a tematika, meg úgy maga a téma is teljes friss. Nem tudtam, hogy a résztvevők hogyan fogják fogadni. A közel 4 hét, szinte minden napja tartogatott számomra meglepetést. Hol a résztvevők tettek fel olyan kérdést, amit korábban még sose tett fel nekem senki; hol a társaság kapcsolódott össze magas szinteken. Többször éreztem magam a pálya szélén, és csak a megfigyelő szerepet töltöttem be. De pont ez volt a célom. Egy organikus, a mindenkori csapatigényeire szabott tanfolyamot szeretettem volna létrehozni. A visszajelzések alapján úgy érzem, hogy sikerült elérnem. Nagyon jó csapat volt, nagyon szerettem azt az időt, amit velük tölthettem. Még akkor is, ha csak a virtuális tér állt a rendelkezésünkre.

 

Az első “Garázsvásár Felkészítő Tanfolyam” ötlete

 

A bloghoz szorosan kapcsolódik egy facebook csoport. Másrészt, itt a blogon már többször foglalkoztam a garázsvásár témájával. Így a facebook csoportnak két tábora van: költözők és/vagy garázsvásározók. Június végén, július elején az újonnan csatlakozók között, megnőtt a garázsvásárt szervezni akarok tagok száma. Voltak olyanok, akik költözés előtt álltak, és egy selejtezés simán belefért még az idejükbe. Volt olyan, aki nem költözött, de garázsvásárt szeretett volna szervezni. Így, a nagy érdeklődésre való tekintettel, meghirdettem a tanfolyamot.

Nem sokat vártam a jelentkezésre, talán összesen 1 hét volt a gondolkodási és jelentkezési határidő. Azon nem kellett túl sokat gondolkodni a leendő résztvevők számára, hogy megéri-e, hisz az egész tanfolyam ingyenes volt. Inkább azt kellett mérlegelniük, hogy a nyár közepén lesz-e rá idejük. Volt olyan, aki a jelentkezésnél jelezte, hogy ebben az időszakban 1 hetes családi nyaralása lesz, így akkor csak nagyon korlátozottan lesz elérhető.

Így a tanfolyam elindult, és már nem volt lehetőségem megfutamodni. Végig kellett csinálnom. 😀

 

 

A Tanfolyam tematikája

 

Még a 0. napon mindenkivel ismertettem a játékszabályokat. Mert voltak, ám, olyanok is. 😉

Minden tanfolyam csak annyit ér, amennyi időt foglalkozol vele. A társaságnak ígértem, hogy lesznek nehéz feladatok is, meg könnyűek is. De ha folyamatosan haladnak, akkor 3 hét alatt olyan tudás és készséget sajátítanak el, amire életük végéig hasznos lesz. Másrészt, a kislépések sorozatos megtételéből hirtelen megtörténik a “csoda”. Apró lépésként haladva sikerül a nagy mumust legyűrni. 🙂

 

Az első hét volt az ismerkedés hete. Olyan bemelegítő témával kezdtük, ahol pont annyira kellett megnyílni a másik résztvevő előtt, hogy később a csoport, mint egység, működni tudjon. A résztvevők minden nap kaptak egy feladatot, amit kommentek formájában kellett megoldani. Volt olyan nap, amikor a blogról hoztam cikket, és azt szedtük darabjaira. Nagyon jó beszélgetések alakultak ki. Igyekeztem rövid időn belül válaszolni, terelni a beszélgetést.

 

A második hétre már egy keményebb témával érkeztem. Ott már egy kicsit nehezebb volt a terep. Olyan dolgokról beszélgettünk, hogy a tárgyak elengedése mennyire nehéz vagy egyszerű. Mit jelent és miért fontos a “KincsesDoboz”, ha túl sok emlék gyötör.

 

A harmadik hét már teljes mértékig a garázsvásárra koncentrált. A következő kérdésekre kerestük közösen a válaszokat:

  • Milyen előkészítés szükséges hozzá?
  • Hol és hogyan kell hirdetni?
  • Milyen tárgyakat illik kitenni egy garázsvásárra?
  • Mi szükséges ahhoz, hogy több vevőm legyen?
  • Mekkora bevételre számíthatok?

Nagyon izgi hét volt. 😉

 

Hogyan éreztem magam a tanfolyam alatt?

Az első időszakban nagyon bizonytalan és félénk voltam. Sokáig tettem fel magamnak azt a kérdést, hogy ezt most MIÉRT kellett elindítanom. Hogyan fog működni ez az egész. Lassan, de biztosan a bizonytalanságot felváltotta az izgatottság. A tanfolyam résztvevővel egy-egy témával kapcsolatban olyan mélységig másztunk le, hogy el se tudtam képzelni, hogy ilyen is létezhet. Hidd el, előkerült néhány rejtett “vágy-félelem”. Nem egyszer jött olyan válasz, hogy az előző napi kérédésen sokat gondolkodtak tovább. Elég intenzív volt a beszélgetés.

De, ahogy haladtunk az időben, és többnyire már az izgatottság uralkodott rajtam és nem a félelem, úgy éreztem, hogy jó döntés volt. Nagyon nagyon örülök, hogy tudtam segíteni. Az is elképesztő érzés volt, hogy így teljesen ismeretlenül megbíztak bennem, követték a feladatokat és nyíltan tudtunk beszélgetni. Ahogy majd lejjebb olvasni fogod, arra vagyok a legbüszkébb, hogy egy nyílt és őszinte csoport jött létre. Minden résztvevőnek nagyon köszönöm ezt a felejthetetlen utazást.

 

Visszajelzések a tanfolyam résztvevőitől

A tanfolyam végén megkértem a résztvevőket, hogy válaszoljanak néhány kérdésemre. A kérdéseimre adott válaszokat a részeiben el tudjátok itt olvasni. Nevet nem írtam mögé, mert egy ilyen világban a bizalom a legfontosabb.

 

K: Hogyan érezted magad ezen a tanfolyamon?

Válaszok:
“Jól éreztem magam, még akkor is, ha nem teljesen tudtam lépést tartani Veletek.”
 “Nagyon jol ereztem magam es jo volt h vegre egy oszinte kedves csoport tagja voltam..”

 

K: Mik voltak a pozitív dolgok?

Válaszok:
“Batran lehetett irni anelkul h kifikazta volna vki azt amit ir vki.. A kerdesekre kaptunk a bo valszokat..”
“Nagyon – nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ebben a zártkörű mini tanfolyamon! Még így is sokat tanultam belőle hogy egy garázsvásáron már túl vagyok, pedig azt is a Te útmutatásaid alapján csináltam.”

 

K: És melyek azok a dolgok, amin fejlesztenem kell? 

Válaszok:
“Nem talaltam ilyet.. lehet h nem is azt neztem.. hanem hogy tok oszinten leirod a velemenyed. Tenyleg jo volt ennek a csoportnak a tagja lenni..”
“Egy tanács: inkább kora ősszel vagy tavasszal (hátha akkor nem nyaralnak).”

 

K: Ajánlanád ezt a tanfolyamot másoknak? Szervezzek még?

Válaszok:
“Mindenképpen csinálj még ilyen tanfolyamokat, nagyszerű volt.”
“Nyugodtan szervezz… Mert jo dolgokat irtal.. es sokat lehetett tanulni belole. Igen.. mert sokat lehetett tanulni hogyan mikor induljunk neki egy garazsvasarnak.”
“Örülök, hogy megismerhettem gondolat menetedet, töretlen lelkesedésedet a költöztetés, lomtalanitás megszervezéséhez. Magyarorszagon az emberek röghöz kötöttek, keveset költöznek, lomtalanítanak. Így egy ilyen garázsvásárt sem tart sokat az ember az életében.”  

 

 

Lesz-e még Garázsvásár Felkészítő Tanfolyam?

Terveim szerint lesz. Idén, vagyis 2018-ban már csak egy ilyen tanfolyam lesz. Várhatóan szeptemberben-októberben. Amennyiben lesz megfelelő jelentkező. Az ezt követő tanfolyamok már csak jövőre lesznek. 2019-ben összesen 3 alkalom lesz, amikor részt vehetsz egy ilyen tanfolyamon. Időpontot nem tudok írni, az még nagyon messze van.

Ha nem akarsz lemaradni a következőről, akkor csatlakozz a Stresszmentes Költözők Klubjához facebookon:

https://www.facebook.com/groups/StresszmentesKoltozok/?ref=bookmarks

 

Itt fogom meghirdetni, amit alakulóban lesz a következő tanfolyam. De már addig is le tudod ingyenesen tölteni a következő anyagot:

 

 

 

Te részt vettél már Garázsvásár Tanfolyamon? Milyen volt?

 

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .