Ékszerek gondos költöztetése 4 lépésben

Ékszerek gondos költöztetése 4 lépésben

Az ékszerek fontos helyet töltenek be egy nő életében. Ezért azok költöztetésére is gondosan odafigyelnek. Őszintén megmondom neked, hogy én sem örülnék neki, ha a költözés során valamelyik ékszerem megrongálódna, eltörne vagy akár eltűnne.

Ezért nagyon fontos, hogy az ékszereket a pakolási, dobozolási időszak elején csomagoljuk el. Persze, ha arra a néhány hétre se szeretnél ékszer nélkül maradni, arra is van egy jó tippem. 😉

 

Ékszerek csomagolása

 

1. lépés – még a csomagolás előtt pakold el az ékszert

Mielőtt belemelegednél a pakolásba, még azelőtt csomagold el az ékszereket. Miért van erre szükség? Mert még ebben a költözési szakaszban még minden a helyén van. Még otthonosan mozogsz a lakásban. Az ékszerek kicsik, aprók, könnyen elveszhetnek a dobozok között.

Tegyük fel, hogy a végén fogod elpakolni őket. Szerinted, egyáltalán megtalálod őket? Aztán, a végén már mindig olyan játékot játszol, hogy “óóó…, még ott is van egy kis hely, ja, meg ott is…”. Ez ahhoz vezet, hogy az ékszerek össze-vissza lesznek. Ha megsérül a doboz a költözésnél, akkor az ékszer lesz az első, ami kiesik belőle.

 

2. lépés – gyűjtsd össze őket egy helyre

Ha nem egy helyen tárolod az ékszereket, akkor gyűjtsd össze őket. Nézz körül:

  • a hálószobában az éjjeliszekrény körül,
  • a gépednél,
  • a fürdőszobában,
  • esetleg még a konyhát is megnézheted.

 

ekszer koltoztetes

 

3. lépés – pakold el az ékszereket

Válassz egy olyan tárolót az ékszereknek, ami nem tud megrongálódni.

Javasolnám:

  • műanagy dobozt,
  • szövet szatyort,
  • fa ládikát.

Nézz körül otthon, biztos vagyok benne, hogy találsz olyan tárolót az ékszereidnek, ami a költözésnél nem tud megrongálódni.

 

4. lépés – fóliázd le

Ha nyitott tárolóban tárolod az ékszereidet és nem akarod őket ide-oda pakolgatni, akkor azt javaslom, hogy fóliázd le. Jó sokszor, hogy még apró fülbevalók se tudjanak megszökni.

Valahogy ilyen legyen, mint ez a csomagolt evőeszköz. 🙂

 

csomagolt evoeszkozokKép forrása: ITT

 

 

Ékszer a költözési időszakra

Ha te is szereted az ékszereket, akkor nehezedre esne, ha néhány hétig nem lenne rajtad. Ezért tedd azt, hogy kiválasztasz maximum 2-2 darabot a nyakláncokból, fülbevalókból, gyűrűkből. Így utolsó nap már csak azt a néhány ékszert kell elpakolni, de azok még a táskádban is elférnek.

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .