Költözési szakértő vagy költöztetési szakértő

Költözési szakértő vagy költöztetési szakértő

Néhány napja a netet böngésztem, amikor láttam néhány költöztetős cég hirdetését. Ekkor jutott eszembe, hogy Neked még nem is meséltem, hogy mi a különbség a költözési szakértő és a költöztetési szakértő között. Sokszor találkoztam már azzal, hogy összekeverték ezt a két fogalmat.

Talán az első és legnagyobb különbség az, hogy én, mint költözési szakértő megtanítalak a hatékony, stresszmentes költözésre. Míg a költöztetési szakértő megcsinálja helyetted. A második különbség az ár. Ha magad végzed el, akkor anyagilag rengeteget tudsz megspórolni. A költöztető szakértőnek fizetned kell, hogy helyetted elpakoljon, megszervezze a költöztetőket, stb.

De mi van akkor, ha neked nincs pénzed méregdrága költöztetési szakértőre és mégis szeretnél stresszmentesen, nyugodtan költözni. Ekkor jövök én a képbe. Én vagyok az, aki megtanítja neked, hogy saját magadat hogyan tudod nyugodtan költöztetni. Persze, több energiát igényel a Te részedről, mint megbízni valakit. De, ha egyszer megtanulod, akkor nincs, ami megállíthat. Könnyebben tudsz majd váltani, ha valami nem tetszik.

 

 

Mit csinál a költöztetési szakértő?

 

A költöztetési szakértőt meg kell bíznod, hogy költöztessen el. Ehhez meg kell adnod neki néhány információt: honnan-hová költözöl, mikor kell az új helyen lenned, meddig kell elhagynod a régi lakást, mekkora költségkerettel tud gazdálkodni. Igen, két külön összeg a költöztetési szakértő megbízása és a költözés. Ilyenkor a szakértőnek a szervezésért fizetsz, míg a rendezvény (jelen esetben a költözés) is a te költséged. Mihez kell még ez a plusz költség? Be kell szereznie a dobozokat, a csomagoló eszközöket, a költöztetőket is meg kell bíznia.

 

Mit csinál a költözési szakértő?

 

Én azt tűztem ki célul, hogy megtanítom nőtársaimnak, hogy hogyan tudnak stresszmentes költözni. Nem csak azért, mert ez költséghatékony számukra, de azért is, mert a 21. században nem csak egyszer fognak költözni.

Szerintem, már te is érzékeled, hogy ez az évszázad a mozgásban maradásról szól. Nem maradhatsz egy helyben.

 

a koltozesi szakerto tanit

 

Hogyan tanítom a költözést?

 

Bemutatom neked a teljes “költözős” képet. A költözés nem csak egy pillanat. Meg kell ismerned a titkot, hogy láss és tervezhess. Olvastad már “A költözés titkát“, ha még nem, akkor kattints ide és megismerheted.

Ha látod az összképet, akkor már tudsz tervezni. Igen, a költözést tervezni kell ahhoz, hogy stresszmentes legyen. 😉

Ha kell, különböző checklistákat mutatok neked. Viszont ezek a listák csak iránymutatóak. Nem szabad 100%-ig hagyatkoznod rájuk. Ezeket azért készítem, hogy szemléltessek. Hiszek abban, hogy ezek a listák segítenek, hogy jobban átgondold a saját helyzetedet.

Kérdéseimmel rávezetlek, hogy a számodra a legjobb megoldást találd meg.

Ha elakadsz, akkor a hozzászólások között bármikor felteheted a kérdésedet. Természetesen, minden feltett kérdésre válaszolok.

 

 

Nagyon örülök, hogy itt vagy velem. Örülök annak, hogy igen is, a saját kezedbe akarod venni a költözéseidet. Egyszer kell elsajátítanod a dolgokat, utána már minden költözéssel egyre könnyebb lesz. A költözés mindig egy új lehetőség, mindig valami érdekes jön utána.

 

Költöztél már? Mi volt a legutolsó érdekesség az életedben, ami a költözés után jött?
Oszd meg velünk a hozzászólások között!

 

 

 

Okszimec Krisztina

Szia! Okszimec Krisztina vagyok. Stresszmentes költözést tanítok nőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .